Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2011 23:22 - руските пари и агентите на ДС
Автор: ba6tata4 Категория: Политика   
Прочетен: 5116 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Определено сред мениджърите и богаташите в Източна България се открояват някои знакови фигури, а връзките по между им са преплетени като сложна паяжина. Днес акцентираме на една знакова фигура за Българския бизнес – Венцислав Дорелов.
Факт е, че в зората на прехода и строителството на нова България се навъдиха хиляди предприемачи и инвеститори, много от които бързо фалираха, но някои се издигнаха до висотите на родният бизнес. Един от най-известните мениджъри на Варна Венцислав Дорелов е с лично състояние от над 35 милиона лева. Компанията на строителния предприемач е построила над 50 сгради във Варна и региона, както и вилно селище в село Приселци. Там той планира и новият си мащабен проект – построяване на луксозен и елитен колеж. Определено най-известната сграха на Дорелов е Central Plaza издрагено в съдружие с ТИМ. Скъпарската сграда е сред най-луксозните в града, а изграждането й бе съпроводено с множество искове и скандали, потулени с лека ръка от бизнесмените.
Венцислав Дорелов е роден през 1962 година във Варна и завършва математическа гимназия “Д-р Петър Беров”, а след това и ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”. По стечение на обстоятелствата е връзник на Митко Събев, с който далеч напред във времето ще се обвърже толкова силно, че дори ще е трудно да намерим къде историите на звездната четворка Митко Събев, Петя Славова, Венцислав Дорелов и щедрият им спонсор – Денис Ершов, се разделят. И като много други герои на нашето издание Венцислав Дорелов основава фирмата си през 1991 година, занимаваща се със строително предприемачество и фасилити мениджмънт. По същото време бизнесът на Петя Славова и Митко събев набира скорост и малката гаражна фирма се превръща във Феста Холдинг. През 1992 година тримата се събират за да разпределят властта си във Варна и регионът, като се договарят с ТИМ за щедро спонсорство на групировката, съвместни инвестиции и разбира се наемане на охрана от тях. Всичко това става разбира се благодарение на добрите съдружия между Петя Славова и ген Любен Гоцев, както и Венцислав Дорелов и Денис Ершов. Като цяло над всички съдружници и групировката ТИМ е виснал един облак, този на ДС и ген Гоцев. Целта е да се контролира бизнесът в Източна България, като се овладеят доставките на петрол (изключително доходоносен бизнес), туризмът и строителството. Руският спонсор Денис Ершов има солидни суми за изпиране и инвестира в строителната фирма на Дорелов. Същевременно съдружието им носи солидни доходи и на двамата, защото в тези години строителството на инфраструктура е в своята зора, а в последствие носи истински бум. Градските легенди твърдят, че между тримата възниква спор за Петя Славова, тъй като бизнесдамата освен, че е основна фигура във всички фирми и притежава солидни връзки с бившите агенти на ДС, то тя има и невероятен чар, който обагьосва всички. Това води до конфликти, но не и на бизнес сцената. Там всичко се дърпа с конци отгоре. В годините Дорелов не изоставя бизнесът си в плен на мръсните пари и развива дейността със солидни инвестиции на техника, качествено строителство и някои изгодни сенчести сделки. Много са съмнителните истории около бизнесът на предприемача, но пред контролните структури всичко излиза чисто и светло. Бизнесът на Дорелов в днешни дни е огромен и надминава границите на град Варна, но умелият мениджмънт на предприемачът спасяват фирмата му ЕООД “Венцислав Дорелов” дори в условията на финансова криза и западащ сттоителен бизнес.
За личният живот на Венцислав Дорелов може да се говори много. През 90-те години Венцислав Дорелов се жени на Петя Славова, от която има дъщеря – Жени. Жени и Петя славова управляват заедно дружеството “Феста Холдинг”. Наскоро дъщеря им Жени Славова се омъжи за любимият си Алексей Новицкий. Сватбата беше сред най-пищните хай-лайф събития пред 2010 година. На нея се видяха едни от най-видните бизнесмени, предприемачи и звезди на родната сцена. Връщайки се към Венцислав Дорелов трябва да споменем, че бизнесменът и Петя Славова са разделени, но в много добри отношения. Бизнесменът е женен повторно и все още живее с новата си съпруга. Петя Славова пък се омъжи през май 2010 година за бизнесменът Светослав Радев


Тагове:   Bulgaria,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ba6tata4
Категория: Политика
Прочетен: 406288
Постинги: 89
Коментари: 194
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол