Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2014 10:43 - "Атака" - безпощаден анализ или публично харакири
Автор: svetev Категория: Политика   
Прочетен: 4306 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Атака" се провали на евроизборите - факт! Дори голяма част от твърдия електорат на партията отказа да отиде до избирателните секции. В тези дни ръководството на партията чрез Алфа-ТВ върти и суче да оправдае провала. Само Магдалена Ташева почти свенливо спомена за "някаква наша вина", но самокритиката приключи бързо и дотук. Официалната партийна позиция набляга на манипулативните социологически агенции, на купените гласове и контролирания вот, които натежали при слабата избирателна активност.
Твърденията не са лишени от истина. Освен гласуването на турците под строй и на циганите срещу съответните банкноти, съществува купен и контролиран български вот.
Застъпниците за различни партии и организации с "идеална"? цел, общинските и държавни служители, работниците по фирми и предприятия са принудени или подмамени да гласуват за тези, които са на власт в местната община. В уговорката влиза и вотът на цялата фамилия с определен номер бюлетина. "Наградите" са дребни суми (50-100 лв.)  и запазване на работното място.
Но цялата съвкупност от факти обяснява само защо ГЕРБ, БСП, ДПС, Дудука и "деформаторите" след толкова лъжи събраха отново хиляди гласове. Оправданието с контролиран вот НЕ дава отговор защо и най-запалените привърженици на националистите, част от твърдото електорално ядро на "Атака", отказаха да гласуват на тези избори. Тук ще изредя само най-важните причини, изведени на "прима виста". А списъкът може да бъде продължен от всеки:

Първо: Грубата тактическа грешка с подреждането на листата. Поставянето на Сидеров на първата позиция в нея и постоянните му уверения, че няма да се откаже от мястото и ще отиде в Брюксел изиграха лоша шега. "Атака" е лидерска партия - това признават дори най-големите и зложелатели. И отиването на Лидера в европарламента бе изтълкувано като бягство от отговорност. Нима Волен можеше да ръководи партията от Брюксел? Или някой от заместниците му да поеме ролята пълноценно? Както се казваше в една реклама: "Стига глупости!" Стига празни приказки за "лидерски дебат"!
Въпреки ропота в местните организации и мненията на доста хора по партийната телевизия, че има нужда от разместване в листата, никой не ги послуша. И повече от половината от твърдите почитатели на "Атака" взеха правилното решение: Да не гласуват, партията да няма евродепутати, (тя и досега нямаше такива), но Волен Сидеров да си остане в България, където им е нужен.

Второ: Някой от централното ръководство знае ли какво е състоянието на местните организации? Как всякакви мутри, кариеристи, "бизнесмени" са се намърдали в "Атака" и я използват за собствен келепир. Сидеров си изми ръцете по Пилатовски, че "не се меси" в работата на местните структури. Позиция интелектуална, но непрактична. Неговият заместник Чуколов няма капацитета да се справи с организационната дейност в страната. И в "Атака" се намърдаха, стоят и са избрани за общински съветници личности като вече блаженопочившия Юрий Галев....
Смея да добавя как доста местни организации само имитират присъствие и усвояват субсидия. В един областен център клубът на партията бе затворен 7-8 месеца. Вестник "Атака" не се разпространява. Идеята е загърбена - на преден план са парите и личностното "его".

Трето: Нарушената връзка между централното ръководство и членската маса. Проблемът не е от вчера. Не ропот, викове и вопли се надигнаха от доста хора при издигането на "мутрата" Слави Бинев за евродепутат и кмет на София. При поставянето на "бизнесмени" като Камен Петков и "журналистки" като Калинка Крумова начело в депутатските листи. Чу ли ги някой? Не, и те си отидоха. Явно гостуванията за дарения, спорадичните срещи с подбрани активисти не дават на депутатите-националисти реална предства за състоянието на партията. А Сидеров и компания витаят в публицистични висини и "аристократично" заявяват, че докато я има Alfa tv няма да паднат под 5-6% електорална подкрепа. Ами ето че паднаха!

Изходът: Все още го има, преди да е станала прекалено късно - местните избори са догодина.
Трезв и безпощаден анализ на провала - това е лекарството! Да се свикат местни съвещателни сборове и национален съвещателен сбор, да се чуе ясно гласът на редовите членове на "Атака" за тактика, послания, политики. 
Да се възстановят разбитите партийни ядра по места. Да се реформират неефективните местни структури и да се попълнят с нови и честни хора. Депутатите-патриоти да обиколят страната барабар с всички селца и градчета, където е останало още българско население, щом има поне 5 човека готови да ги слушат. И тези посещения са по-важни от проучването на кубинския опит, воаяжите до Москва, Париж и Брюксел. А за "релакс" има време, щом си се хванал на хорото, ще го играеш до края.
Да се направят радикални промени в структурата и състава на националното ръководство на партията. Сидеров е основателят, идеологът, душата на "Атака". Той е политик с рядко верно стратегическо виждане. Само дето доста негови конкретни решения - кадрови и тактически се оказаха грешни. Той претърпя и серия удари - честни и нечестни, предизвикани и манипулирани. Публичните му "извинения" за грешките не топлят никого при подобни изборни резултати. Невъзможно ли е да подели върховенството в партията и да бъде избран негов по-млад съпредседател - реалист и практик?
Да се спре заиграването на партията с властта, да се излезе с категорична позиция за напускане на ЕС и НАТО.
Националистическата вълна превзема Европа. Скоро ще превземе и България. Национализмът е най-прогресиращата идеология като отговор на нахлуващата ислямска измет и педерастка псевдотолерантност.
Национализмът винаги ще има своето място в нашия парламент. Но ако не се вземат спешни мерки "Атака" няма да е негов изразител.



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. apostapostoloff - "Атака" е
28.05.2014 10:44
история, а Волен е политически труп. Като Гоце и Куневица.
цитирай
2. svetev - Стига мечти!
28.05.2014 10:53
Този постинг цели предизвикването на дискусия от и за хората, които имат някакво отношение към "Атака" и национализма. Моля разни герберасти, седерасти, реститутни деформатори и прочее отрепки да не споделят мокрите си мечти тук. "Смъртта" на "Атака" , въпреки внушенията на официозните медии и зложелателите отново се отлага за неопределено време.
цитирай
3. djani - Категорично считам,
28.05.2014 14:03
Че лидерът на Атака - Волен е до голяма степен причина за оттегляне на електората. Личните му пикантерии и скечовете, които разиграва на политическата сцена са прекалено ексцентрични и вече неприемливи, дори за екзалтираните му привърженици.
цитирай
4. svetev - Твърде пристрастно мнение!
28.05.2014 14:34
И аз не одобрявам човек, който изповядва християнските ценности и провежда кампания "Православна солидарност" да зареже жена си заради момиченце с 30 години по-малко от него. Но да не стигаме до "жълтините" на просташката преса - всеки има право на личен живот
А в политиката Волен е крайно последователен и неговите прогнози винаги се сбъдват. Прочети някои от книгите му - талантливи публицистични пророчества!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 316123
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031