Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2008 13:33 - Гонзу - голмайсторът на поляните
Автор: svetev Категория: Спорт   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
0



Общо взето не се връзвам на вътрешното футболно първенство - прекалено е слабо, уговорено и безлично. Но надутият медиен балон за последните изяви на "мъжкара" Гонзо ме извади от летаргията.
Кой е Георги Иванов-Гонзо? Нападател с екипа на "Левски" тип-гюме, който доста често преди години вкарваше голове във вътрешното първенство на колоси като "Велбъжд", "Янтра", ЦСКА и Локомотивите.
Но местното величие бързо избледняваше на международния терен. След един цикъл на квалификации на националния отбор, в който бе сериозно лансиран , той отбеляза три "съдбоносни" гола срещу Малта и последния в групата Северна Ирландия. Националният отбор пропусна първенството, но мениджърската цел бе постигната и Иванов продаден на "Рен".
Ситуацията нататък градираше в орбитата на трагикомичното. Във Франция нямаше кой да свири фалове и дузпи на "звездата". Гонзо влезе в обичайната си роля, която бе наблюдение на мача отблизо и редки и неуспешни срещи с топката. Логично почна да търка резервната скамейка. А от върха на комедията бе забележителното интервю, в което запитан за мача на неговия отбор, Иванов сподели, че и той го гледа по телевизора, защото е... извън групата?!
Дадоха го в Турция - без трансфер, само да се отърват. По-късно Риека се излъга да го вземе, но не използва опцията си за продължаване на договора. Защо ли?
Че Гонзо е "Господин Никой" на международната сцена не се нуждае от доказване. Но сякаш нищо не е било, с гръм и трясък се завърна в родния тим да "помага". И реши да дебютира на 32 като офанзивен халф, плейнейкър. Светкавично стана ясно, че не му стига мисъл, техника, въображение за този пост. Не му стигна и характер. Къде бе "емблемата" на Левски в решителните мачове срещу Жилина и Бате Борисов? Жалък, безхаберен и неориентиран като целия отбор, редовно сменян рано-рано.
Но в последните седмици Гонзу отново бе превъзнасян от услужливи медийни манипулатори като герой. Даже се чуха гласове за връщането му в националния отбор. Така де, вкара на ЦСКА и Славия (след очеваден фаул!), а скоро "наказа" и световния тим на "Миньоро".
Смея да прогнозирам, че Иванов ще продължи успешната си серия. Ще "наказва" и вкарва "снежни топки" в Мездра, Сандански, Дупница, село Коматево. Ала ще си остане какъвто винаги е бил - посредствен играч за местна консумация.
Не, това не е "легендата" на Левски! Този наистина голям отбор има истински легенди като Гунди, Панов, Ивков, Аладжов и още доста. Те играха усрешно срещу елитни европейски отбори, отстраниха грандове в клубните турнири. А медийното недоразумение Гонзу няма и десета от качествата, заслугите и славата им. Няма и да ги има.




Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 318682
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930