Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2011 21:12 - 19-та рекордна и рекордният позор
Автор: svetev Категория: Спорт   
Прочетен: 1255 Коментари: 2 Гласове:
2




„Манчестър Юнайтед“ успя да се сдобие с рекордната деветнадесета титла! Официозните медии изригнаха във фойерверк от  „исторически“ хиперболи. Но май някои хора забравят старото и вечно правило, което гласи, че е прекрасно да бъдеш шампион, но трябва също така да спечелиш титлата по шампионски.

„Червените дяволи“ бяха неадекватни и жалки в предпоследния си мач от надпреварата, както и в много срещи преди това. Кушчак нагледно демонстрира колко ще липсва на отбора оттук-нататък невероятният Ван Дер Сар. Защитата бе трагична не само по фланговете. Куриозният момент, когато Видич и Фърдинанд се сблъскаха болезнено за една безобидна висока топка, олицетворява общата уязвимост на отбора в дефанзивен план през сезона.

Халфовата линия на шампионите по време на цялото първенство не се нуждае от коментар. Тя показва абсолютния вакуум, в който отделни добри прояви на крилата и блестящи, но редки проблясъци на Гигс и Бербатов носят заплаха за противника. В срещата срещу „Блекбърн“ такива липсваха.

Мъчително е да се говори за нападението на Юнайтед. Българинът и Оуен на пейката, а „нашето момче“ Рууни пак инквизира своята, чуждата и неутралната публика с нескопосни отигравания. „Трансферът на века“ Чичарито за пореден път доказа, че е блестящ само когато получи удобен  пас на метър от голлинията. В този случай това не стана. И „новият Солскяер“ демонстрира серия от некадърни спирания и неориентирани пасове, за да докаже, че е още на „Вие“ с техниката и стратегията на играта.

Но Грахчето извади наяве  свой „скрит“ талант, който не е нетипичен за латиноамериканския футбол. Неговата симулация за дузпа бе наистина класика за всеки футболен съдия! Мексиканецът изрита силно и неориентирано топката напред. След това целеустремено се засили към съприкосновение с вратаря. Робинсън предвидливо сви ръцете си, но нападателят „майсторски“ се преметна през тялото му. Дори третодивизионен рефер у нас не би се хванал на номера. Но Фил Даут „видя“ необходимото.

След подареното изравняване дойдоха и най-срамните десетина минути в историята на „Манчестър Юнайтед“. Безхаберното, безидейно и позорно разиграване на топката в своята половина, по ширината на терена е клеймо върху спечелената титла! Ако насреща стоеше „Барселона“,  подобно поведение все пак би имало някакво обяснение. Но шампионът на Висшата лига трепереше демонстративно срещу един посредствен, застрашен от изпадане отбор!

Умните и патили хора казат, че в крайна сметка за историята остават само фактите, а емоциите отшумяват. Но докато има живи хора, които помнят „рекордната“ титла на дяволите, ще е жив и срамът от начина, по който бе спечелена. Въпреки триумфа и суперлативите, въпреки „фризираната“ истина…




Тагове:   юнайтед,   позор,   титла,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cas - Разликата.....
15.05.2011 21:20
Именно заради това Ман Ю няма да станат велик отбор. Титлата е рекордна, но само за тях и само те не виждат разликата в 18-те на Ливърпул и 19-те свои. А разлика има и тя е в класата.....
цитирай
2. vostroto - Чудесен разбор!
28.05.2011 14:26
Разиграването накрая беше изнервящо, и нарочно, но не от страх! Беше цинизъм!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 317123
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031