Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 07:16 - "Спортист на годината" в стил разкошен "мутробарок"
Автор: svetev Категория: Спорт   
Прочетен: 1936 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 22.05.2012 21:48


Твърде смесени чувства остави „грандиозното шоу“ по връчването на наградите „Спортист на годината 2011″. Доминиращо бе впечатлението , че средства и усилия за спектакъла не са пожалени. Пищният дизайн на сцената в зала 1 на НДК, лъскавите тоалети, фактът, че екип от 300 човека е работил по организацията, говорят сами по себе си.

Но за обикновения зрител останаха някои „сенки“ в богатото на светлина, блясък, неони и прожектори тържество.

Нека започнем от сценария. Той се движеше по обичайния път от Спортист №10 към кулуминационния №1. Но бе прекъсван и разводняван без всякаква логика и последователност за връчването на призовете: „Треньор на годината“, „Спортист №1 с увреждания“ , „Отбор на годината“. А доста по-логично бе тези награди да заемат своето място в композиционната рамка преди награждаването на 10-те най-заслужили наши спортисти.

Да продължим с репликите на водещите и наградените. Всички те, дори шегите, бяха доста нагласени, изкуствени и режисирани. „Правилното“ изложение включваше непременно най-напред чупка в кръста пред спортния министър, пред шефката на БОК и други началства и най-накрая нещичко лично. Искрените думи на Боян Радев, Петър Стойчев и Кубрат Пулев не можаха да развалят общото чувство за сервилност от страна на водещи, шампиони и треньори.

По време на церемонията неочаквано се появи и „езиков“ проблем. Макар и страхотен професионалист, водещия Бен Крос така и не разбираше докрай смисъла на казаните от него думи на български и не бе убедителен в това си амплоа. И ако всеки от нас би приел разваления български на Елис Гури, за който България е неговата „втора Родина“, то не така стояха нещата с Ружди Ружди. За Ружди България е „първа Родина“, но с трудно намираните простички слова той убедително демонстрира, че познава доста бегло официалния български език.

На финала нека се върнем мислено в НДК. Прекалено претрупаната, натуфрена обстановка на сцената, упорито напомняше помпозните заведения на мутрите от застрахователния бизнес в края на 80-те и началото на 90-те години. Като прибавим, че генерален спонсор на церемонията бе „Нове холдинг“ с нейния емблематичен бос, че конкурсът се проведе „под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов“, асоциациите са предсказуеми. Те напомнят, че изобилието от средства не всякога е адекватно на интелекта, на естетическия вкус и мярка. И че позабравения стил на „борческите“ години от нашия преход, наречен сполучливо от народа „мутробарок“, е готов винаги да се възроди, „когато разумът заспи“ и надделее суетата.
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - search engine seo backlink services
08.02.2012 02:24
great to meet you svetev.blog.bg owner discovered your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://xrumerservice.org>backlinks service</a> Take care. Jason
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 318227
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930