Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2012 08:10 - „Златните мигове” на Манчестър Юнайтед – сезон 2011/2012
Автор: svetev Категория: Спорт   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.05.2012 10:24


„Златни мигове” – такава рубрика съществува във всички форуми на известния английски клуб. Нека ги проследим през отминалия вече сезон с ясния и точен, безапелационен език на фактите.

 

30.11.2011 г. – „Червените дяволи” са изхвърлени от „Карлинг къп” на четвъртфинала. „Екзекуторът” – скромния тим на „Кристъл Палас”, подвизаващ се в Чемпиъншип. Фактът, че Бербатов се контузва още първото полувреме, а „мърсисайдци” играят предимно с резерви и млади футболисти от дублиращия отбор, не оправдава горчивината на поражението. Само трябва да добавим, че впоследствие „Кристъл Палас” не спечели купата, нито се добра до промоция в елита. Така че срамът от елиминирането насред „Олд Трафорд” е още по-болезнен.

 

07.12. 2011 г. – Юнайтед е победен и елиминиран от Шампионската лига от анонимниците „Базел”. Това е едва третото отпадане на тима в този най-престижен турнир на ниво предварителни групи. Но след като така и не успява да победи преките си конкуренти „Бенфика” и „Базел” и заслужено губи решителния сблъсък, Юнайтед отпада безславно. Фактът, че швейцарците са обезглавени още на 1/8 финала с красноречивото 7:0, лишава тимът на Фъргюсън от елементарни оправдания за „изненада” и „случайно стечение на обстоятелствата”. Остават позорът и изгубените милиони.

 

28.01.2012 г. „Червените дяволи” прежалват и ФА-Къп. Събитието не е ново с оглед представянето на манчестърци през последните сезони в този турнир. Ала този път елиминацията е унищожителна, защото идва след загуба от „вечния враг” „Ливърпул” с 1:2. Грозна, отвратително дефанзивна е и играта на отбора. Поредната тактическа постройка на Фърги, която цели да се домогне до „стратегическо равенство” е съкрушена само 2 минути преди края на редовното време.

 

15.03.2012 г. – Юнайтед продължава да „дълбае дъното”, пропилявайки, трупания с десетилетия авторитет на световната футболна сцена. Формацията на сър Алекс е не просто победена, а унизена от „Атлетик” Билбао. С умен и красив, колективен футбол „баските” попиляват скъпоплатените звезди на опонента си и след две победи ги изритват и от Лига „Европа”. Този път Манчестър е отстранен от един наистина добър отбор, но това едва ли е „смокинов лист” за гранд от неговата класа.

 

13.05.2012 г. – За Манчестър Юнайтед това е „фаталният“ ден на последната горчива равносметка. Титлата в Премиершип е преотстъпена на „шумните съседи” от Сити. И драматичната развръзка в последните минути на шампионата още повече кара „дяволите” да страдат. Но те за пореден път са си виновни сами, след като успяват да пропилеят преднина от 8 точки пред прекия конкурент. Сред „златните мигове” на това първенство могат да бъдат включени именно анихилиращата загуба от Сити с 1:6, пораженията срещу „Нюкясъл”, „Уигън”, „Блекбърн” и разбира се „стратегическото равенство” с Евертън.

 

Нека оставим анализът за този провален сезон (Къмюнити Шилд не стига!), на специалистите в големия клуб, които получават на ден годишната заплата на средностатистическия българин. Тези, които пуснаха в предварителна продажба фанелките за рекордната 20-та титла на Юнайтед…. Все пак Манчестър Юнайтед е имал и други „нулеви” години в „Ерата Фъргюсън”, но никога не е бил толкова слаб, безидеен и хаотичен в играта си.

 

Може би е време една жива легенда да се отдаде на заслужената почивка и по желание на собствената си съпруга да се преквалифицира в „дояч”? А следващият мениджър да не дели футболистите си на „млади” и „стари”, а на „можещи” и „неможещи”. За всеки случай е ясно, че със заклинания по форумите за беззаветна вярност към Бог – Юнайтед и неговия пророк – Фъргюсън, с пиянско-наркомански ругатни по противниците и разумно мислещи фенове пожеланията не стават реалност.  



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 318687
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930