Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 10:23 - Празната "Арена Армеец" - огледало на родния волейбол
Автор: svetev Категория: Спорт   
Прочетен: 1364 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.07.2012 10:25


Как да бъде иначе след като начело са Данчо Лазаров и компания? Това е истината и не съвсем. Вече достатъчно се изписа за далаверите на волейболния шеф и неговите приближени. Абсолютното нарушаване на всякакви закони, на трансферните правила, на финансовата (без)отчетност на 90% от парите в графата „Разни“ бяха оповестени по медиите. Доказан факт е, че Лазаров и 25-те члена на Управителния съвет „на обществени начала“ лапат лакомо и ненаситно обществените и спонсорски пари за лична изгода. За организационната им немощ, гафовете и грешните решения в ущърб на волейбола не е нужен коментар, а ферман от стотина страници. Какво значи тук някаква си чест, някаква си България? 

По старата българска поговорка „Рибата се вмирисва откъм главата“, но нека разгледаме и другите аспекти на конфликта.

Преди всичко, неприятно впечатление прави реакцията на националните съзтезатели в разразилия се спор БФВ -Стойчев . Те изненадващо и безропотно се примириха с диктата на Лазаров, Любо и Сие. Част от тях като капитана Владо Николов осъзнават, че им предстои последната Олимпиада в спортната им кариера. И са способни на всякакви компромиси и унижения, за да стъпят в Лондон. А подобна позиция на „преклонената главичка остра сабя не сече“ едва ли може да се нарече „мъжка“ и да заслужи уважение. 
Други национали не посмяха да влязат в пряк сблъсък с федерацията, въпреки че проявиха „разбиране“ към аргументите на Стойчев и Казийски. Имената им ще прочетете във всеки спортен сайт, а причините са прозаични. Предстоят им трансфери в чужбина и федерацията би могла да ги протака и дори провали, неиздавайки и бавейки необходимите документи. Отново с езика на пословицата: „Интереса клати феса!“. Какво тук значи някаква си чест, някаква си България?

Накрая да споменем наистина големия роден треньор и нашата натурална волейболна „звезда“. Тяхната позиция бе и си остава най-доблестна и защитима. Но и при тях остана сянката на съмнение за известен комерсиализъм. Бяха споменати сключени и прекратени спонсорски договори, отчисления към федерацията, договорки за фирми и екипи на националите. Пък и Радо, и Матей са достатъчно умни хора да осъзнаят, че с напускането си обричат националния тим на посредственост и провал в най-важните турнири за години напред. Но поставиха на преден план засегнатото си „его“ и интерес. Какво значи тук някаква си чест, някаква си България? 

Накрая май на феновете им писна от надлъгвания, взаимни нападки и колективно крадене. Мъжкият ни волейболен отбор бе един от спортните символи на нацията дълги години. Вече не е. Остана ни полупразната „Арена Армеец“ (нищо, че има билети по 5 и 10 лева!), глухото ехо при подвикванията на диктора, оределите родни трибагреници по пустите трибуни. Останаха ни още петгеймови „драми“ с лилипути във волейболния свят и един все по-средняшки отбор с безличен наставник.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 317149
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031