Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 15:37 - „Смешен плач” от Разград до Загреб
Автор: svetev Категория: Спорт   
Прочетен: 2030 Коментари: 2 Гласове:
1



Да загубиш във футбола и спорта  винаги е трудно, да загубиш драматично в последните секунди – болезнено. Но воят на състезателите и ръководството на „Лудогорец” май надмина разумните основания. Типично по нашенски, играчи и треньорски щаб охотно съзират „сламката в чуждите очи”, но не и „гредата в своите”.

Съвсем естествено бе съдията да „обърне свирката”(изразът е на Йордан Минев) през второто полувреме, след като първото допусна груба грешка и позволи на българските гости да вкарат абсолютно нередовен гол след игра с ръка на Марселиньо. Практиката на компенсациите отдавна е заклеймена от всички футболни централи, но се прилага често от хората в черно на футболния терен.

На тенденциозните съдийски отсъждания и стихийния домакински натиск отговорът по футболните правила е ясен. Той включва възможно най-дълго владеене на топката, чести и точни подавания, макар и на къси разстояния. Да добавим още стремежа да се избягнат остри съприкосновения, които рефера може да тълкува в двете посоки и разумна игра в собственото наказателно поле.

Вместо да осъществи подобна тактика, отборът на „Лудогорец” се сви в глухата защита на собствената си половина и физически изтощен, прибегна до обикнатите прийоми от нашата "А" група. Само че симулациите логично не трогнаха безжалостния немец, а доведоха родния шампион до положението да доиграва мача с човек по-малко. Продължителното търкаляне с повод и без повод на „зелени” футболисти по зеления терен бе безжалостно калкулирано от съдията в още допълнителни секунди. Такова „продължение на продължението”, макар и извън буквата на правилата, не беше нелогично с оглед духа на двубоя и отчаяните и все некоректни опити на гостуващия тим да бави играта и да пречи на футбола.

Накрая неизбежното се случи. И то не защото „Динамо” заслужаваше победата, а защото „Лудогорец” не показа достатъчно воля и дух, характер, за да я отстои. Този път с основание може да кажем, че и Бербатов може да греши, вероятно защото от Англия и Китай нещата в родната футболна реалност изглеждат различно - футболистите на българския шампион има от какво до се срамуват!

След драматичния провал идва тежката дума на братя Домусчиеви. Нека не забравяме, че техните планове не се изчерпват с амбицията да направят отбора от Разград шампион. Най-малкото, понеже според нивото на нашия изтерзан шампионат, това е по-лесната задача. Те заявиха нееднократно намеренията си като етап от превръщането на „Лудогорец” в тим на европейско равнище, да доизградят материалната база на клуба, да създадат и утвърдят детско-юношеска школа. Едва ли има българин, който да не им пожелае успех в подобно начинание.

Но е време и някой да им каже, че с тези безволеви, уморени физиономии на прескъпо платените тъмнокожи попълнения и нашенски „звезди”, с кресливите, безпомощни вопли на треньори и ръководители, „европейската” мечта ще си остане мираж!

 




Гласувай:
1



1. анонимен - От фен на Лудогорец
26.07.2012 22:13
Ти май си сериозно кьорав, svetev, за да ги напишеш тия глупости?????!!!!!!!!!
Лудогорец игра с най-силния отбор от съперниците на всички бг тимове, които играят в международните турнири! Представи се на изключително ниво! Показа красива игра и воля за победа! Не можеш да вменяваш вина на собствениците и състезателите, това че продажен съдия при обявени 5 минути продължение, удължи мача с 8 само и само по-удобния отбор за букмейкърите на Загреб по възможност да вкара гол, след като предварително същия този съдия се погрижи за измислено нарушение да остави Лудогорец с 10 човека на терена!!!!! Сигурно и 15 минути отгоре щеше да ги кара да играят господин съдията докато "нещо" се случи и бг отбора отпадне....
Не мисля да влизам в полемика с тебе, защото ясно колко ти е акъла...., ама вземи да коментираш нещо друго, че с футбола си много зян...
Дано уважат жалбата срещу рефера и касират резултата до този от редовното време и до 5тата минута на продължението както би следвало да е по регламент! Това ще бъде правилното и Лудогорец е отбора, който трябва да продължи! Всичко друго е смехория на квадрат, а уж европейски футбол, при който съдийството е по-зле и от ниво за селско първенство!
Бъди поздравен!
цитирай
2. svetev - мале, смях!
27.07.2012 07:08
Наистина си луд фен на отбора, но все пак се поинтересувай и от футболните правила. Подобен изход е невъзможен и жалбата е безумна, защото не кореспондира с правилата на футболната игра.
Лудогорец игра посредствено, личеше си слабата физическа и недостатъчната тактическа подготовка, просташките симулации на половината отбор отблъскват истинските любители на футбола. А "този съдия" ви пусна гол след крещящо нарушение - игра с ръка.
В заключение: Отпадането на Лудогорец, Левски и ЦСКА още в предварителните кръгове на европейските турнири е поредния ПОЗОР за родния футбол. Факт!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 318396
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930