Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2009 10:16 - "София Тур" - никога вече!
Автор: svetev Категория: Туризъм   
Прочетен: 13715 Коментари: 9 Гласове:
1



Уважаема агенция  “София Тур”,

 

Ползвахме се с Вашите услуги при “минипочивка” на о-в Тасос от 27 до 31 май 2009 г. Извън прекрасната природа и досега с историята... А бе не е за приказка!

С настоящото писмо изразяваме възмущението и недоволството ни от поведението на Вашия персонал по време на екскурзията.

На тръгване автобусът дойде на Руски паметник в 22.58 ч. Вместо да пристигне десетина минути по-рано и пътуващите да се настанят спокойно се получи суетня и естествено часът за тръгване (23.00) бе пресрочен. По време на пътуването климатикът не работи добре (или не е пуснат на необходимата степен?) и  става нужда да се отварят прозорците. Как се прави нощен преход с отворени прозорци? Оставям ситуацията на Вашето въображение.

Екскурзоводката, пратена с групата, бе явно некомпетентна. Вместо гръцки език тя знае… английски? На няколко пъти по време на пътуването не посочи важни туристически обекти на острова (например светилището на Посейдон)  и повтори няколко заучени фрази, които не могат да скрият явното и незнание на забележителностите по маршрута. Пътниците бяха пуснати в Кавала без никакви указания за посоки и обекти. Като “връх на сладоледа” въпросната екскурзоводка остана в Кавала по лични дела, оставяйки групата сама да завърши маршрута си.

Тук идва ролята на шофьора-дебил. По “шофьорски” той реши, че няма време за минаване през Филипи. Фактът, че дестинацията е включена в договора между фирма и клиент и на своя глава той грубо го нарушава, явно не е за неговия интелектуален капацитет. А обяснението, че няма да се спира на Филипи, защото “там има камъни и змии” наистина е потресаващо със своята тъпота.

“Компетентният” шофьор обърка пътя към пещерата “Алистрати” Едва на 30-40 км. от българската граница той бе подсетен от туристите , че трябва да мине оттам. След разговор по мобифона с екскурзоводката в Кавала верният път все пак е намерен с връщане около 100 км само в едната посока.

Кулуминация на “културното обслужване” бе почивката от 50 минути на безмитен магазин, след която въпросният водач на автобуса възхваляваше качествата на изконсумираните шкембе-чорба и бира. Очевидно закъснението от графика за пристигане се “наваксва” с нерегламентирано дълго прекъсване на пътуването, за задоволяване кулинарните потребности на простака.

Като резултата автобусът вместо около 22 часа пристигна в София в 23.58 ч.. В този час връщането в къщи за която и да е точка на София наистина бе доста трудно.

Уважаеми дами и господа,

Вашата фирма (поне в този случай) е образец на балкански инфантилизъм – неориентирана екскурзоводка, шофьор със самочувствието на директор, но с мозък под първолака, нарушение на договора с клиентите по отношение на дестинациите и графика. За в бъдеще ще се въздържаме да се ползваме със семейството ми от Вашите услуги.

Запазваме си правото да публикуваме писмото си в електронните и печатни медии.




Гласувай:
1



1. apollon - ujasni sa prosto tezi sasipvashti ...
02.06.2009 10:31
ujasni sa prosto tezi sasipvashti tridnevni ekskurzii ot koito otpada dumata eks i ostavat samo kursiite.
цитирай
2. анонимен - всичко е екстра,
02.06.2009 10:44
обаче ти писа ли на шефа на агенцията или опита ли се първо да говориш с него/нея и тогава да пишеш до медиите?
може пък да те обезщетят... а и кой ходи на организирани екскурзии в Гърция?!
Следващия път ще знаеш, че можеш и сам по-добре. За кво са ти екскурзоводи и шофьори?
Хайде успешно съдене на фирмата за неспазване на договора!
цитирай
3. svetev - Не се връзвайте прекалено!
02.06.2009 11:04
Не разрешихме на дебилите да ни "прекарат" изживяването!Прекарахме чудесно със семейството, видяхме страхотни гледки, пипнахме руини на хиляди лета, останаха снимки и спомени. Оправихме се на Тасос и Кавала и без екскурзовод. Прибрахме се в София с такси за 5 лева.
Да, писах мнението си във форума на фирмата преди да го публикувам тук. Не съм първия с подобни констатациии и не чакам отговор. "Обезщетението" ми ще бъде други хора да не се лъжат с тия некадърници! А организираната екскурзия никак не е лоша с подходяща фирма.
цитирай
4. анонимен - Pavlova
10.07.2009 19:15
И ние със съпруга ми пътувахме с тази група и написаното горе просто не е вярно. Докато пътувахме на отиване дори помолихме шофьора да пусне парно защото нощес на предела беше много студено...а и не се сещам как човек може да си отвори прозореца на автобуса..:)..Ние бяхми от болшинството от хората, които подкрепихме изеята за спирка на магазина - от къде иначе узо...А по повод компетентността на екскурзоводката Ралица - аз съм доволна, на обиколката на острова момичето цял ден не спря да говори.А и през целия път. А вие явно не сте се включили в обиколката на острова и затова не сте чули всичко което тя разказваше.За кавала също ни разказа доста неща. А от кавала до София групата води Галя - пак момиче, което е от фирмата и явно се обучава - и тя беше симпатяга въпреки, че не знаеше колкото Рали.
С две думи на мен ми хареса екскурзията - вярно шофьора беше селянин, но другото беше ок - мисля че и на другите им хареса.
цитирай
5. svetev - Боже, прости им!
03.08.2009 15:51
Е, очаквах някой от фирмата да се опита да замаже работата, но не чак толкова просташки, неграмотно и с правописни грешки. Разбира се, не сме ходили на никаква екскурзия, не е имало остров Тасос и ние не сме съществували. А знанията на екскурзоводката и манталитета на шофьора пък съвсем липсваха. Но сигурно има и хора доволни от простотията както прасетата от калта. Да са живи и здрави, но с тази фирма и екип след като са опитали веднъж могат да рискуват наистина само идиоти!
цитирай
6. анонимен - niakoi patuval li e s Inter Travel ...
08.11.2009 21:54
niakoi patuval li e s Inter Travel Service,i kakvo znaete za tiah.Blagodaria vi!
цитирай
7. анонимен - "София Тур" - никога вече! Присъединявам се!
06.01.2010 11:01
Ползвах услугите на този туроператор за екскурзия за посрещане на Нова година 2010 на остров Тасос.
1. Бяхме качени на автобус, мъничък автобус, предназначен по-скоро за междуселски пътувания. Към Банско вече трещеше здраво, в Банко окончателно спря. Въртяха се разни телефони, след 2 часа от Сандански пристигна друг автобус, по-читав и по-голям. Прехвърлихме се и продължихме.
2. Новогодишната вечеря беше в един изключително неприветлив ресторант тип обор и непремерено силна музика, на живо все пак, но ни издуха главите.
3. На връщане, на около час преди българската граница и вторият автобус се повреди - отоплението отказа, което е някак поносимо, но престана да работи и устройството, което почиства изпотяването на предното стъкло. Оттам насетне шофьорът си бършеше с ръка някаква малка площ от него, с размери на амбразура, все пак да вижда нещо, но така или иначе - пристигането в София беше на магия.
4. Слязохме първи по маршрута. Веднага след слизането установихме, че сме си забравили малко багаж в автобуса. Незабавно звъннах на GSM-ма, предоставен ми от туроператора с уверение, че е на екскурзовода. Отвори ми се гласова поща и ме прикани да запиша съобщение...
Е, тези неща нормални ли са за уважаваща себе си фирма?!?
Не мога обаче да не добавя, че екскурзоводът (Жоро) беше изключително компетентен и отговорен.
цитирай
8. анонимен - ПАЗЕТЕ СЕ от закупуване на туристически услуги и чрез САЙТОВЕТЕ ЗА ГРУПОВО ПАЗАРУВАНЕ dalavera.bg продават и досега - февруари 2012, екскурзия до Париж на София
10.02.2012 01:26
ПАЗЕТЕ СЕ от закупуване на туристически услуги и чрез САЙТОВЕТЕ ЗА ГРУПОВО ПАЗАРУВАНЕ и винаги проучвайте агенциите щателно преди да платите: например, не се доверявайте на dalavera.bg - те не проверяват доставчиците си дори чрез елементарен search в Интернет, както аз попаднах тук: продават и досега - февруари 2012, екскурзия до Париж, и то за 8 месеца напред!!!..: http://www.dalavera.bg/1281/parizh-gradat-na-lyubovta-erotikata-modata-izzhiveyte-vashata-frenska-avantyura-sreshtu-639-lv-za-3-noshtuvki-samoleten-bilet-i-gid . БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА НАПИСАНОТО, НА ВАС И ДРУГИ ИЗГОРЯЛИ И ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ, жалко за тях, но ако не бяхте оставили посланията си в нета, И НИЕ ЩЯХМЕ ДА ИЗГОРИМ ! Дано се намери начин да ви видят и наивниците, които са купили вече тази оферта!!!
цитирай
9. анонимен - ПАЗЕТЕ СЕ от наивни хора, които пишат коментари без да са проверили наистина как стоят нещата, а изполват елементарен search
10.02.2012 13:31
На вниманието на г-жа Здравка Найденова!
Обръщам се към Вас с име, въпреки че сте пожелали да пуснете злостния си коментар под името "анонимен" , с който целите явно да уроните репутацията на Dalavera.bg и да подкрепяте тези, които искат да уронят репутацията на София тур. Да, не проверявам доставчиците на туристически услуги с "елементарен search", защото не съм ЕЛЕМЕНТАРЕН! Доверявам се на моя дългогодишен опит в сфертата на туризма и контактите ми с утвърдени имена и фирми в този бранш. Ако имате проблеми с наивността, моля не я правете публично достояние, защото е заразна. Най-малкото, звучи адски смешно да публикувате тази ГЛУПОСТ, в отговор на коментари отпреди 2 години и повече. Използвайте елементарния search за нещо по-елементарно от проучване на фирми чрез коментари в лични блогове и сайт, в който всеки може да остане анонимен и да пише кофти коментари за конкурентите си ;) ......... Чавдар Георгиев
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 317280
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031