Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2015 15:20 - Артисти, Сидеров, спектакли
Автор: svetev Категория: Политика   
Прочетен: 1222 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2015 15:26


 Първо: Най-напред артистите:
В едно по-старо време те бяха "галени" от тоталитарната власт, обгрижвани с коли, жилища и високи хонорари. И много от тях развиха синдрома на "поркането". Йордан Матев, Братанов, Киселички, Евстати Стратев, Тошко Колев в дълги периоди, и сума още уникални таланти се удавиха в блатото на алкохола. 
В интерес на истината - алкохолици или не, те оставиха запомнящи се, класически превъплъщения в киното и театъра.
Днешните артисти (някои синчета и дъщери на колосите) са точно обратното - посредствени и безлични. Мрънкат, че ги подтискали сенките на великите им предшественици. Но подобни оправдания само прикриват собственото им невзрачно присъствие. Ако някой ми посочи поне една голяма, запомняща се роля на Христо Мутафчиев в киното и театъра (а често присъствам на постановки в театралната зала "Зад канала")  да ме репликира. Само, моля, не се позовавайте на евтини, треторазредни тв-сериалчета или реклами!
Новата арт-мода, така популярна сред студенти, ученици, театрали и начеващи "открития" в тази уважавана професия е масовата употреба на дрога. Явор Бахаров, хванат с "тревица" е само един пример. За покойния Чочо Попйорданов не ми се и говори, а ми се плаче.
Че НАТФИЗ е свърталище на дрогарчета и обслужващи ги пласьори, че полицията "благосклонно" си затваря очите и прибира своя дял, е печална истина от доста години. Не ме беше страх да го напиша в  
Ах, тези лоши българи!, повтарям го и сега. Второ:
За "артиста" Сидеров. Някои си мислят, че цялата горна тирада цели да оневини и оправдае националиста и действията му напоследък - точно обратното!
Понеже с аматьорски разследвания и скандали на почерпена глава пред клек-шопове наркомафията не може да бъде победена. Да констатираш факта, че на Женския пазар (и по всички пазари в България) се продават цигари без бандерол от тумби цигани е "откритие", което може да предизвика само иронични усмивки у всеки зрител. Ако затвориш едно магазинче, продаващо контррабандни, безакцизни стоки или снимаш и уличиш един дребен наркоразпространител, те просто ще бъдат заменени с други. 
И проблемите с децата ни и с техните идоли - наркозависимите актьори и прочее "интелектуалци", ще се увеличават прогресивно, докато американските и еврогейски ценности са внушавани като единствения правилен критерий на следващите генерации. Тоест докато има търсене - ще има предлагане и полицейска закрила.
Трето: Спектакълът:
Нощта след изборите. След най-фалшифицираните избори в българската история - камиони и микробуси с цигани пред урните, корпоративен и властови натиск, фалшификации, сбъркани, омазани от грешки и нагласявания 90% от секционни протоколи. Да прибавим и "ареста" на хиляди членове на комисии и смъртните случаи в "Арена Армеец".
Вместо да каже тези истини на пресконференцията в НДК, Сидеров се шматка в НАТФИЗ и носи снимка на треторазредно актьорче-наркоман за разпознаване. Глупост и аматьорщина? Не! Който е чел книгите на Волен знае, че  е потресаващо умен и аналитичен, а не луд, както искат да го изкарат. Той просто умишлено дава началото на представлението и играе централната роля в него.
Нататък спектакълът се развива по ясен сценарий. Викната е полиция, главен секретар, министър. Събират се за минути около 200 "протестъри" от околните кръчми и нарко-сборища. Сидеров и компания са изблъскани и влачени от полицията. Тя дори "случайно" пропуска в кордона си "възмутен" гражданин в униформа (мутра, ортак с покойния мафиот Тасев) , който удря депутата.
Резултатът е постигната цел - вече седмици Тема №1 за медиите са "атакиста" и "героите" на вечерта, а темата за опорочените избори минава между другото.

Завесата пада: 1. Съдебна развръзка на "театрото":
Някой спомня ли си как завършиха делата срещу Волен Сидеров?
 - Магистрала "Тракия" - оправдателна присъда. И децата знаят, че никой не носи наказателна отговорност за показания пред следствието и на делото може да се откаже от тях.
 - Летище Варна - Голям медиен шуми за насилие над полицай и накрая прокуратурата иска... глоба?! Просто няма достатъчно доказателства - факт.
 - НАТФИЗ - Фалшиво медицинско (документ с невярно съдържание) от неправоспособен, лишен от  правомощия експерт (съден за търговия с органи). Показания, написани с един и същи почерк (умните и красиви "протестъри" явно не могат да пишат на ръка и някой любезно ги "обслужва"!)  Толкова ли са нескопосни полиция и прокуратура? Ами, просто сценарият включва, точещо се години съдебно дело и накрая пак оправдаване или скромна глоба.
2. Политическа развръзка:
Комисията в Народното събрание погазва всякакви правила при отнемане имунитетите на Сидеров и Чуколов. Членовете и дори не четат материалите, пратени от Цацов, не изслушват обвинените, не влизат в "юридическото блато". Имат задача и изпълняват както казва често нашия суперинтелектуален премиер.
С отнет имунитет двамата "атакисти" са "арестувани" за няколко часа. Излизат светкавично под гаранция и продължават да тръбят за репресиите срещу опозицията, тоталитарната държава и собствената си жертвеност (като твърденията им съвсем не са лишени от истина!). Имат предостатъчно избиратели, които ще гласуват за тях и ще ги вкарат и в следващите Народни събрания.
Междувременно под "завесата" на отклоненото внимание управляващата безхаберна коалиция приютява между 20 и 50 хиляди бежанци и взема още 5 милиарда заеми.
Последно: Светлините в салона светват: 
Ръкопляска ли ви се на представлението в театър "България", в което управляващи и опозиция творчески си партнират?
Мене ми се плаче.....











Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 318506
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930