Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2020 07:14 - „Покаяние“ по български
Автор: svetev Категория: Политика   
Прочетен: 1064 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

image

 

 

Помните ли онзи популярен „съветски“ филм от началото на 90-те на режисьора Тенгиз Абуладзе? В него изпотеният от злоба и завист, но облечен в безконтролна власт, местен комунистически диктатор „осъвременяваше“ една източна поговорка: „Трудно е да намериш черна котка в тъмна стая, особено когато котката я няма“. Диктаторът обаче заяви решително: „Ние ще намерим котката в тъмната стая даже да я няма!“. И започнаха безогледните репресии.

Точно същият сценарий се разиграва днес. Един премиер и неговия послушен щаб, во главе с един „сламен фелдфебел“ (не по-умен от героя в разказа на Светослав Минков) упорито търсят епидемията от коронавирус, макар тя да не съществува.

Вече и наивниците разбраха, че у нас не може да се разиграе сценарий, подобен на Италия и САЩ . Че 30 или 50 починали и няколкостотин вирусоносители дори по елементарните медицински критерии не стигат за извънредно положение и карантина.

Защо е така, нека кажат вирусолозите. Със сигурност не забраните и ограниченията се явяват основните причини за броените починали и малкото заразени. Може би по-съществени фактори са направената през „лошия“ комунизъм ваксина БЦЖ или просто българският стоицизъм, който ни помогна „на крак“ да изкараме и този грипен вирус? Или остатъците от държавната, някога силна здравна система и малкото останали у нас честни лекари, спазващи Хипократовата клетва, които работят здраво и достойно казват истината?

Заради неутешителните факти днешните „гербави“ комунисти продължават трескаво да търсят в подкрепа на налудничавата си „вирусна“ теория всякакви нещастни жертви: починали от инсулт, инфаркт, рак на белия дроб и дори след „тежка черепно-мозъчна травма“. Така станаха за посмешище и пред неспециалистите, които все пак могат да мислят.

После се позоваха на прогноза за пика на епидемията, дошла ….зад океана. Но веднага възникна логичния контрапункт: „Ако учените-пророци от Вашингтон предсказваха толкова вярно, нямаше ли да спасят собствената си страна?“ А не Америка да се гърчи в агонията на пандемия без изход.

Недоверието на обществото, хапливият хумор по форумите и социалните мрежи разгневи властимащите. А откровеното презрение на хората, които докоснали истината, без страх се втурнаха по пазари, спортни площадки и улици с усмивки на уста, ги докара до несдържан бяс.

Отговорът им – нови репресии. Те това си могат! Нищо дето  вече споменатите честни доктори не скриха истината, че от носенето на маски има повече вреда отколкото някаква полза. Нищо, че в редица западни страни започна процес по смекчаване на карантинните мерки, а не по тяхното ожесточаване.

Нищо ли? Да им припомним все пак „лошия“, „съветски“ филм. Защото сред българският народ винаги е имало една страхлива тълпа, която оскотяла от паника, се презапасява с картофи, боб и ракия и вярва на продажните телевизии. Но винаги е имало и честни, образовани, мислещи, анализиращи, критични към властта личности, които казват истината и формират общественото мнение.

И това общество скоро ще им заяви открито колко искрено ги презира заради измамите и кражбите им – тях, депутати, министри, скъпо платени чиновници-паразити, затъпели  „тролове“ в „мрежата“, „щабни“ плъхове, които го плашат и лъжат.

И ще ги покрие с позор – тях и децата им. И ще изравя телата им от гробовете след жалката им смърт - за „Покаяние“ като на филма.

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. 1997 - Впечатлен съм от комунистическото мислене
13.04.2020 10:38
Значи на власт са комунисти, опозицията са комунисти, спомените са за комунистически филми... Нещо по- съвременно като идея не се ли ражда? Тцъ!
цитирай
2. svetev - Значи на власт са комунисти, опо...
13.04.2020 18:28
1997 написа:
Значи на власт са комунисти, опозицията са комунисти, спомените са за комунистически филми... Нещо по- съвременно като идея не се ли ражда? Тцъ!

Големите произведения на изкуството са вечни и валидни за всяка епоха - стара истина. Както стара е и истината, че комунисти и "гербери" са клонове на някогашната БКП. А какво "съвременно" искаш като все тъпи комуняги ни управляват - червени, сини, жълти и прочее боковидни отрепки.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 318674
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930