Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2023 09:45 - Красавицата и звярът (съвременна родна трагикомедия за насилие и протести)
Автор: svetev Категория: Политика   
Прочетен: 1137 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.08.2023 09:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Пролог: Едно красиво, младо, наивно българско момиче от златното Загоре решава да превземе света. Подготвя се: силикон в бюста, джуки, пластове грим. И щурмува живота! За съжаление най-прекия път към успеха и материалното благополучие за такива като нея днес е "най-древната професия".
Първо действие: Натурална трагедия "Менторът" на момичето в новото поприще -татуиран културист, познава добре "занаята". Той има жена и дете и условна присъда за насилие над друго момиче. Тоест за романтична любовна връзка не може да се говори - това си е чиста проба сутеньор. Той "разработва стоката" и я разкарва с прословутото си БМВ по адреси и хотели. Но когато момичето решава да се оттегли от "професията" следва брутална саморазправа. Именно показния урок за останалите момичета, а не някаква имагинерна чувствена раздяла предизвиква зверската жестокост на "професионалиста". "Звярът" притежава достатъчно полицейска закрила, за пореден път успява да надхитри съдебната система с фалшива експертиза. и отново е на свобода. Второ действие: Почти комедия
7 (седем месеца) след първото действие някой посредствен "кукловод" решава, че историята е удобна за употреба и продължение. Медиите и социалните мрежи преекспонират случката, заливат ефира и настройват съответната аудитория за протести. И без това недоволните от съдебната система и властта хора охотно "попиват" манипулацията.
Трета глава: Трагикомедия
Стотици хора от десетина големи градове под лозунги като "Да изметем властта!" излизат на площадите в уречения час. За да... разберат че отново са използвани за нечии конкретни политически цели. Един партиен лидер с прякор Простото се изтипосва на протеста в столицата. Не е приет радушно, но казва пред камерите, каквото трябва. Друга подобна карикатура с прозвище Тиквата се хвали в ефира за приетия "Закон за домашно насилие". Законът третира семейни двойки или живеещи на семейни начала и е неприложим в случая. Но какво значи това за юридически неграмотен "ерудит" с пожарникарско образование и празна кратуна на раменете!
Епилог - статичен 
- Насилникът - ще полежи някой и друг месец в затвора. Но няма да промени нито "професията", нито отношението си към подопечните момичета
- Момичето - дано след кървавата драма и преживения ужас се възстанови и преосмисли плановете си за лесен успех в живота!
- Протестиращите - вече много от тях сглобяват мозайката, прозират истината и се чувстват употребени.
Политиците - Разбират, че евтините сценарии "по действителен случай" няма да помогнат да узаконят противоестествената Истамбулска конвенция - решението на Конституционния съд е недвусмислено!
Така без особени колизии и промени завършва нашата , българска драматична творба....



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 319815
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930