Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02 11:24 - "Отцепниците" и правоверните във "Възраждане"
Автор: svetev Категория: Политика   
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.02 11:27


 Само дни след Местните избори привържениците на партия "Възраждане" в София бяха "сурувакани" с новината, че вторият в листата на партията вече е напуснал нейната група общински съветници в столицата. А два месеца по-късно "отцепниците" вече се увеличиха на четирима и "възрожденската" група столични общинари се редуцира от 7 на...3-ма представители?!Можем да се съгласим със заключението на Деян Николов, че "Отцепниците са предатели!" (и това важи за всяка партия!). Но подобни умозаключения едва ли утешават някого.
Всъщност да не ги мислим "отцепниците" - те ще получат престижни места в комисиите на Столичния общински съвет, благи постчета с добри пари по управителни и контролни органи на дружествата към Столична община и ще "лапкат" сладко през останалите години от мандата на СОС.
Но е време за размисъл в самата партия. Редно е да се отговори на въпроса "Кой издигна на избираеми места "предателите", а остави другите почтени и кадърни хора назад в избирателните листи?" Ако това са местни (общински) организации - време е за смяна на техните ръководства и дори за разформироването им. Защото от недалновидност, некадърност или просто от шуробаджанащина изборът на "брато", "братчеда", "колегата", "комшията", "аверчето" или "приятелчето" е груба политическа грешка, която трябва да се заплати и да не се повтаря.
Ако пък посочените партийни "недоразумения" са "парашутисти" (както подозирам!) и са наложени от Регионалното и Национално ръководство - изводите са двойно по-горчиви. Мерките там трябва да са още по-драстични, заключенията и кадровите решения - безкомпромисни!
Защото отново цитирайки Николов "Възраждане" ще спечели европейските избори". Хубаво, но резонно в умовете на хиляди симпатизанти на "възрожденската" идея се заформя ключова дилема: Колко от избраните "възрожденски" евродепутати ще се "размекнат" от луксозните заплатки и широките кабинети в Брюксел? И ще се трансформират в поредните изменници на каузата и техните избиратели....
image     image       Всички реакции: 2Krisi Mincheva и Rosen Pirinski
   



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 319591
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930