Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02 08:33 - Григор - Умбер и „Продадената невеста“ (или как политиката няма нищо общо със спорта)
Автор: svetev Категория: Спорт   
Прочетен: 192 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.02 08:39


 Накратко – велика нация в политиката и спорта като Франция търси своя нов тенис-идол. Старите (Монфис, Гаске) са на практика вече „пенсионирани“. И подходящ за тази роля се оказва прогресиращият като игра и ранкинг Юго Умбер. На финала на „домашния“ турнир в Марсилия срещу него се оказва българинът Григор Димитров.
Гришо съвсем случайно също живее и тренира във Франция и признава в интервюта, че е „влюбен“ в Монако. Колкото и автономно да е княжеството – то също е френска територия.
Нека бъдем обективни: Във финалния мач на Гришо му личеше, че е доста уморен. Движеше се тромаво и трудно , а редките му излизания на мрежата бяха нещо средно между ходене и подтичване. Вероятно някакъв вирус (или обикновена настинка) доразваляха и без това падналата му физическа форма.
С оглед натрупаните обстоятелства от спортно-технически и "друг" характер Григор очевидно бе решил "да не рита срещу ръжена“. Оказа минимална съпротива и поднесе титлата на младия си съперник пред възторжената местна публика.
След мача в духа на френската куртоазна традиция похвали Юмбер, че го е надиграл „по всички показатели“. Като пропусна деликатно, че освен добрите показатели на сервис той не демонстрира почти нищо друго във финалния сблъсък.
Умбер му отвърна с комплимента, че е „съвършен професионалист“. Дали?! Да приемеш достойно загубата е наистина професионализъм, но да прежалиш предварително един финал си е морален компромис…
Впрочем, спомняте ли си далечната 1998 година? Тогава на финала на Мондиал 98 бразилските футболисти не оказаха никаква съпротива на домакина – Франция. Зидан и компания им „зашиха“ 4 гола, младите момчета в състава на „кариоките“ реваха като деца, а по-опитните с философско-мрачни физиономии ги тупаха утешително по раменете. „Цената“ на домакинския триумф стана ясно след няколко месеца. В един тогавашен вестник („Стандарт“), в текущата хроника с дребнички букви, мимоходом бе отбелязано как Франция някак спонтанно и отведнъж е опростила външния дълг на Бразилия…. Все пак, загубата на финала си е заслужавала.
Дали след някой и друг месец отново в периферията на някой спортен сайт ще прочетем някоя добра новина за някакъв френски бонус спрямо Григор Димитров? Все пак, дано загубата на финала да си е заслужавала!



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: svetev
Категория: Спорт
Прочетен: 319622
Постинги: 108
Коментари: 114
Гласове: 148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930